Γνωρίστε την Κρήτη

Αξιοθέατα

Μια επίσκεψη για διακοπές δεν είναι αρκετή για να δείτε όλη την άγρια ομορφιά της Κρήτης. Το νησί προσφέρει μέρη φανταστικής φυσικής ομορφιάς, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και γραφικά χωριά.

Μοναστήρι Πρέβελης

Το μοναστήρι της Πρέβελης βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κρήτης. Αν και η ακριβής ημερομηνία ανέγερσης είναι άγνωστη, υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία ενός μικρού μοναστηριού στην περιοχή από τον 10ο αιώνα μ.Χ. Το μοναστήρι της Πρέβελης είναι στην πραγματικότητα δύο μοναστήρια: η Μονή Κάτω, που είναι πλέον εγκαταλειμμένη και η Μονή Πίσω του Θεολόγου. Η τελευταία κατοικείται από μοναχούς και μπορείτε να την επισκεφθείτε. Στους χώρους του μοναστηριού υπάρχει ένα μουσείο που εκθέτει μια συλλογή από εικόνες, τελετουργικά αντικείμενα και λείψανα.

Σπήλαιο Μελιδόνίου

Το σπήλαιο Μελιδόνι βρίσκεται κοντά στο χωριό Μελιδόνι και έχει μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική σημασία. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το σπήλαιο κατοικήθηκε συνεχώς από τη Νεολιθική έως την Ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο. Τον Οκτώβριο του 1823, 370 πολίτες του Μελιδονίου βρήκαν καταφύγιο στο σπήλαιο για να ξεφύγουν από τους Οθωμανούς. Μετά από μερικές ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάκτησης του σπηλαίου, οι Οθωμανοί μπλόκαραν το σπήλαιο και άναψαν φωτιά. Τα οστά των θυμάτων διατηρούνται ακόμη στον κεντρικό θάλαμο του σπηλαίου.

Φαράγγι Κουρταλιώτη

Ονομάστηκε από τον Κουρταλιώτη ή το Μεγάλο Ποτάμι, αυτό το εξαιρετικό φαράγγι φημίζεται για την ποικιλία των κρητικών πουλιών και άγριων ζώων που ζουν εκεί και για το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Τα νερά του ποταμού πρέπει να διανύσουν πολύ δρόμο κάτω από παλιές γέφυρες και πάνω από πανέμορφους καταρράκτες προτού φτάσουν στη θάλασσα και τους φοίνικες της παραλίας Πρέβελη. Το φαράγγι έχει μήκος 3 χιλιόμετρα με βράχους ύψους 600 μέτρων και μαζί με τη γειτονική λίμνη Πρέβελη, αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000.

Λίμνη Κουρνά

Αυτή είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κρήτης και σίγουρα μια από τις πιο όμορφες. Φιλοξενεί ένα πλούσιο οικοσύστημα και προστατεύεται από το δίκτυο NATURA 2000. Το τοπίο γύρω από τη λίμνη είναι φανταστικό και προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για περιπάτους και πικνίκ ή ακόμα και για κολύμπι. Αρκετά καφέ και ταβέρνες λειτουργούν δίπλα στη λίμνη για όσους θέλουν να φάνε και να πιουν. Ο θρύλος λέει ότι μερικές νύχτες, μια νεράιδα εμφανίζεται και βουρτσίζει τα μαλλιά της δίπλα στη λίμνη.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το πιο διάσημο φαράγγι της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο από το 1962 και περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τη μοναδική ομορφιά και την ποικιλία των σκηνών. Είναι το σπίτι του απειλούμενου είδους Kri-Kri, μιας άγριας αίγας που μπορεί να βρεθεί μόνο στην Κρήτη και σχεδόν 450 είδη της κρητικής χλωρίδας, 70 από τα οποία βρίσκονται μόνο σε αυτό το φαράγγι. Το μήκος του φαραγγιού είναι 16 χιλιόμετρα, αλλά η πεζοπορία από τη μία πλευρά του Εθνικού Πάρκου στην άλλη είναι 18 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε 6 έως 8 ώρες για να διασχίσετε.

Κάστρο Φορτέτζα

Η Φορτέτζα, το φρούριο του Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε το 1590 και είναι το εμπορικό σήμα της πόλης. Χτισμένο από τους Ενετούς για να προστατεύσει την πόλη από τις επιθέσεις των Οθωμανών και τις επιδρομές των πειρατών, βρίσκεται πάνω στην πόλη, στο λόφο του Παλαιούκαστρου. Τα περισσότερα από τα τείχη και τα κτίρια του φρουρίου είναι ακόμη σε καλή κατάσταση και η θέα από είναι εκπληκτική. Μέσα στα τείχη του, ο επισκέπτης θα βρει επίσης το υπαίθριο δημοτικό θέατρο «Ερωφίλη», όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ.

Ενετικό λιμάνι

Αυτό το όμορφο λιμάνι χτίστηκε από τους Ενετούς γύρω στο 1300 μ.Χ. και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις μέρες μας. Για πολλούς αιώνες υπήρξε ένα εμπορικό κέντρο και ένας παραδοσιακός τόπος συνάντησης για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ένας φάρος, που στέκεται ακόμα σήμερα, οδήγησε τα εμπορικά και στρατιωτικά πλοία να αγκυροβολούν στα ήρεμα νερά του λιμανιού κατά τη διάρκεια της μακράς και ταραχώδους ιστορίας της πόλης. Σήμερα, το λιμάνι έχει κάτι για κάθε επισκέπτη. Είτε σας αρέσουν οι ρομαντικοί περίπατοι στη θάλασσα, είτε προτιμάτε την κρητική κουζίνα και τη νυχτερινή ζωή, το Ενετικό Λιμάνι είναι το ιδανικό μέρος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Βρίσκεται μπροστά από την είσοδο της Φορτέτζας σε ένα πενταγωνικό κτίριο, κάποτε ένα οχυρό που χτίστηκε από τους Οθωμανούς. Inside it, several thousand years of local history are exhibited through important finds from the Rethymno wider area. Έργα τέχνης, εργαλεία και καθημερινά αντικείμενα που βρέθηκαν σε σπηλιές, πόλεις και τάφους διατεταγμένα με χρονολογική σειρά και καλύπτουν τους μινωικούς, γεωμετρικούς, αρχαϊκούς, κλασικούς, ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, θα εκπλήξουν τον επισκέπτη. Αρκετές ειδικές εκδηλώσεις και εκθέσεις διοργανώνονται από το Αρχαιολογικό μουσείο κάθε χρόνο, οπότε φροντίστε να το δείτε.

Σπήλι Ρεθύμνου

Το Σπήλι είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία που προσφέρει φανταστική θέα στη θάλασσα και τη γύρω περιοχή. Είναι διάσημο για την παραγωγή υφαντικής και στην κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε ένα σιντριβάνι που διαμορφώνεται ως μια σειρά από κεφάλια λιονταριών. Ταβέρνες και καφετέριες θα σας προσφέρουν φαγητό και ποτό πριν αναχωρήσετε για μια περιήγηση στην ενδιαφέρουσα γύρω περιοχή.

Message us for any question that you may have!